Shirley och kilona

Att Shirley Clamp har varit/är viktväktarnas talesperson och ansikte utåt kan väl inte undgått en enda person. Jag tycker det hennes budskap ”För att det fungerar” har legat som en våt bombmatta över hela Sverige allt för länge.

Nu har det visat sig att hon faktiskt inte gått ner alla kilon endast med hjälp av Viktväktarna. Istället anlitade hon en privatklinik där de använder sig av en helt annan metod som även inbegriper hormontillskott, innan hon signade det lukrativa avtalet om att bli Viktväktarnas ansikte utåt.

Att säga att det här en PR-kris för Viktväktarna är ingen överdrift, det främjar inte direkt trovärdigheten för deras varumärke, vilket jag i och för sig bryr mig föga om.

Men för mig främjar det inte Shirley Clamps trovärdighet heller. Visst, jag förstår varför hon ville bli smalare. Det är troligtvis inte lätt att befinna sig i en branch där man förväntas vara lika trådsmal ut som alla andra. Där alla tycks vara besatta av utseende, vikt och kilon. Det är säkert svårt att inte påverkas utav det.

MEN man har som kändis ett ansvar. Jag tänker på alla unga osäkra tjejer som Shirley har påverkat med sin reklam som tänkt wow kan Shirley lyckas med viktväktarna så kanske jag också kan.  Ovetandes om att Shirley redan innan Viktväktarna gått på en svältkostsdiet på 500 kalorier per dag. Det blir jäkligt skevt, håller ni inte med?

Jag önskar att kändisar kunde tänka lite mer på omvärlden och vilka människor de faktiskt påverkar innan de tänker på bankkontot, plånboken och på sig själva i första hand. Varken de vill eller inte så är kändisar förebilder för många unga människor. I mina ögon känns hela samarbetet både falskt och fult,  sen får Shirley Clamp vara hur go och härlig hon vill.

/Thina

 

Posted on by Thina in The way I see it and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Shirley och kilona

 1. Ragna says:

  Men gud! Sett att Shirley gått ner i vikt men visste inte att hon var frontperson för sagda bantningsföretag. Men oavsett så känns hela grejjen så himla dålig, för henne, för företaget, och för målbilden att alla ska vara nöjda med hur de ser ut! Skäms på viktväktarna!

 2. Malin says:

  Jag har alltid tyckt att viktväktarna är ett fruktansvärt företag redan innan.
  När jag var knappt ur tonåren gick jag dit. Fick veta av Handledaren där att jag enligt BMI skulle väga ett visst antal kilon. Jag förstod redan då att jag aldrig skulle kunna uppfylla deras mål eftersom jag (som det nu dessutom bevisats med professionell biometrisk analys) visste att jag som mest atletisk i högstadiet (spelade rugby, fotboll och slalom samt hade hårt kroppsarbete på vår gård hemma) vägde 18kg mer än deras målbild och var i fysisk och hälsomässig toppform. När jag nämnde detta så var deras direkta respons ”Då måste du ha varit för stor ändå, att vara väldigt aktiv fysiskt betyder inte att du inte är fet” Sure, det måste jag ge dom, mitt BMI var för stort redan i högstadiet. Men det går att säga om varenda superkroppsbyggare eller mästare i slägga/kulstötning/viktlyftning, jag skulle vilja se viktväktarna gå fram till dem och kalla dem ohälsosamma och feta rakt upp i ansiktet. Nu som ca 110 taggare så är jag klart mycket fetare, har måste jag erkänna bra mycket sämre flås men jag är fortfarande väldigt rörlig och aktiv. Ironiskt nog så är jag långt mer tillfreds med mig själv än jag var i tonåren. Ack ja.
  Bra förebild i svensk media är Sarah Dawn Finer. Jag hoppas att hon aldrig anser att hon behöver banta för att fylla någon slags idealiserad målbild.

  • Thina says:

   Jag håller med dig om Sarah hoppas aldrig hon känner att hon behöver bli någon annan. Hon är perfekt precis som hon är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA-bild

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>