När livet tar slut

I aftonbladet kunde vi idag läsa om sjuksystern Bronnie Ware som samlade historier från människor i livets slutskede för att sedan skriva boken ”The Top Five Regrets of the Dying”. Hon berättar att det människor framför allt ångrade när livets stig började gå mot sitt slut var alla de drömmar de inte  uppfyllt och att många önskade att de levt sina liv som de själva velat, och inte det liv som andra förväntade sig att de skulle leva.

Är inte det här ett tecken på att man faktiskt ska skita i vad alla andra tycker och bara våga vara lycklig ?

Det mest överraskande för Bronnie Ware var att så många människor önskat att de tillåtit sig att vara gladare. Då många inte förrän på slutet förstod att man själv kan välja att känna glädje i livet. I stället satt många fast i gamla hjulspår och var rädda för förändring, fastän de ändå visste att de längtade efter att få skratta på riktigt och bara ha  roligt.

Glöm inte det mina vänner!

Vem vill ångra sig när allting redan är förbi? Vem vill förvägra sig att ha roligt på vägen? Finn modet och våga vara den du är, bakom alla masker och förklädnader, bakom all rädsla och förtryck. Våga älska dig själv, skratta och lev fullt ut. Man kan välja lyckan och man kan välja sin inställning till både sig själv och till omvärlden.

Det är dags nu, att våga starta en revolution mot kroppsförakt och en revolution mot såväl  kroppslig som själslig panik. Jag vill inte leva i en ångestspiral där fokus ligger enbart på yta och där de de lyckliga stunderna man får i livet springer förbi. Livet är här och nu, så vad har vi att förlora? Det är ju trots allt bara en liten kort stund vi är här, låt oss njuta av den stunden. Vad säger ni?

you never knowchange may just me around the cornerstupid thingsAll kärlek /Thina

Posted on by Thina in The way I see it and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to När livet tar slut

  1. Cookie says:

    WORD!

  2. Charnette says:

    Du har så rätt, min hövding! :) Man måste våga följa sina innersta drömmar och våga lyssna på sig själv. Vad är det egentligen som kan gå fel, och vad är det värsta som kan hända om det går fel? Det enda misstag man kan göra i sitt liv är att inte försöka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA-bild

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>