Träning

Träning är ett laddat ämne som för många tjockisar därför har jag inte bloggat så mycket om det. Just för att det för många är intimt förknippat med  ångest och jag tycker egentligen att det finns många som gör det bättre.

Ångest över träning kan handla om allt från kvarlevande minnen från gymnastiklektionerna då en del alltid blev valda sist, till känslan av att gå in på ett gym och vara tjockast och känna sig utstrirrad.  Dessutom är träning för många intimt förknippat med viktnedgång då de flesta tycks träna med fokus på att förändra sitt utseende. Personligen hade jag önskat att det snarare skulle fokuseras mer på kondition och att få bättre flås, det är ju det hälsa handlar om snarare än att få den perfekta strandkroppen, vad det nu är?!

Känner du att du vill få lite träningsinspiration kolla in The Fat Chick! Jeanette DePatie är certifierad fitnessinstruktör i plusstorlek som peppat hundratals människor att börja träna som inte vågat sig på träning på många år. Jag önskar verkligen att de funnits plus size instruktörer i Sverige, det vore härligt och inspirerande och jag tror att flera människor i större storlekar hade känt att det inte var lika skrämmande att börja träna då.

Jeanette DePatie

Nu till en annan del av träningen, kläderna. Alla ni som har letat träningskläder har säkert också insett att vi som drar större storlekar i stort sett är utestängda från sportkedjorna. Framför allt är det svårt att hitta kläder som kvinna om man har större storlek än 46/48. Män kan däremot hitta träningsplagg upp till 8X. Visst är det ganska lustigt då alla tycks vara överens att det är viktigt att röra på sig. Vi kan ju inte träna nakna eller?

Här kommer mitt  tips på en träningsoutfit som jag tycker känns snygg och välfungerande. Men det var också en av de får outfits jag kunde hitta. Sjukt dåligt!

Tränings-outfit

 • Träningslinne från Cellbes 149 kronor
 • Träningsbyxor från Röhnisch i caprimodell med loosefit 499 kronor
 • Träningsbyxor från Cellbes i tight modell 299 kronor.
 • Sportflaska från Intersport 39 kronor
 • Träningsskor med dämpning från Hummel, går att hitta på Sportamore för 599 kronor .

Dela gärna med er av era egna erfarenheter när det kommer till träning. Hur känner ni?

Massa kärlek /Thina

 

Posted on by Thina in Check this out and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Träning

 1. Kitty says:

  Jag ÄLSKAR att träna :D Simma, gymmet eller ut i skogen med djur alt på cykeln.
  Däremot skiter jag totalt i att ha sk träningskläder. Jag har mjukisbyxor för 199 kr från hm och deras vanliga linnen för 79 kr st. Dock satsade jag pengarna på en bra sportbh som kostade 500 kr men värd varje krona samt bra skor :)

  Jag var jätterädd för få massa blickar osv när jag kom som stor till gymmet men hittat ett gym där man får uppmuntrande blickar och leenden även av de ”vältränade hunkarna” som på vissa gym står och ser ut som de äger stället :) Så det motiverar mer.

  Har dock inte tränat på en tid pga skador, sjukdomar och op men är sakta på g igen.

 2. Sara says:

  Jag tränar 3-4 gånger i veckan numera, just för att få bättre kondition och styrka. Jag tränar bara på gym och i princip enbart pass i grupp.

  När jag började träna igen efter ett längre uppehåll (flera år) är jag glad att jag hamnade på ett gym med en positiv attityd där jag kände mig välkommen även om jag var mycket större än de flesta där. Efter en flytt inom Göteborg har jag bytt gym till ett mycket mer ytligt gym där receptionisterna för det mest ser ner på mig, troligtvis för att jag är överviktig, och även många av instruktörerna glömmer bort att dölja föraktet i blicken. Men jag kör på för att jag vet att jag orkar mer än 50% av de smala ”duktiga” tjejerna och att jag mår så mycket bättre när jag tränar.

  Vad gäller kläder tycker jag HM gör prisvärda träningskläder och deras XL passar mer än väl mig som har storlek 48. Stadiums egna märke SOC har många bra och schyssta toppar, men butikerna är dåliga på att ta in underdelar i större storlekar. Mina favoriter är dock Röhnisch+ men de kostar en slant. Det är dock värt det för ett par välsittande funktionstights.

 3. Jag letar just nu efter snygga och praktiska träningskläder och det är – precis som du skriver – j-gt besvärligt att hitta om man är av modell större. Vill inte ha nå´n tajt kroppsstrumpa utan bekvämt och lite ledigt. Grrr…

  • Elin says:

   Vet inte vad du har för strl men ett par lediga haremsbyxor (långa eller korta) och en lös topp med dragsko nedtill har jag köpt på Cubus respektive Kappahl. Har strl 48 och det funkar. Är svalt och ledigt.

 4. Ingrid says:

  Jag tycker träning är problematiskt. Jag gillar det inte, men jag försöker förmå mig att komma ut och röra lite på mig för att få mer energi och bli starkare. Men det kommer inte naturligt för mig, har alltid varit mer intresserad av att läsa en bok än att träna. Däremot kan jag vara väldigt envis, och jag är ganska uthållig, så det stör mig oerhört att min omgivning per automatik antar att jag inte vill följa med ut på halvdags vandringsturer för att jag tycker det är jobbigt (vilket jag alltså inte tycker, inte mer än någon annan). Det roar mig bara inte! Detta har jag mer problem med i förhållande till min omgivning, än det faktum att jag är tjock. Jag antas vara ointresserad av träning för att jag är TJOCK (eller tjock för att jag är ointresserad av träning), och att vara ointresserad av träning idag är ju nästintill en dödssynd.

 5. Caroline says:

  Ja vad häftigt det vore med plus-size instruktörer! Kan ju förstå att vissa tycker det är skrämmande när de flesta instruktörer ser ut som att de inte gör något annat än att träna!

 6. Karolina says:

  Precis som Kitty säger tänker jag att det strunt samma med ”träningskläder”. Vilka kläder som helst som går bra att röra sig i fungerar finfint som träningskläder. Mitt stora problem (som kanske andra också upplevt som ett problem?) har varit bh. Det går inte att hoppa och skutta eller springa utan stöd för bysten! Inte om den är stor. Och det är den ofta om man är en tjockis!

  Jag har två bra träningsbh:ar och den enda av dem är lätt 15 år gammal. Bra kvalité förvisso, men den sjunger på sista versen och har man en enda ligger den oftast i smutsen! Såå… alla mina runda medsystrar som tror att man kan vara tjock och ha bra kondition samtidigt; Var har ni hittat en bra bh?! Tips mottages tacksamt!

 7. Kitty says:

  Schock Absorber :) ! Karolina. Jag har 85I och mina bröst sitter på plats oavsett om jag tränar, går raskt med hundar, joggar eller rider :)

 8. Takk for sist! (I think that’s how you say it?) oxoxoxox Jeanette AKA The Fat Chick

 9. Elin says:

  Tränar 3-4ggr/vecka och lägger mina pengar på skor och bh eftersom det är viktigt för hela kroppens välbefinnande. Skor provar jag i butik men köper sen billigare på sportamore.se. Kläderna har jag köpt på Kappahl(finns till 54), Cubus och Åhléns. Har strl 48 på byxor och kan ha L på Åhléns träningsbyxor. För vintersport utomhus har jag köpt Ahkka som finns till strl 58 på Ellos ( Ellos egna träningskläder är inte heller så dumma). Ett tips till andra med stora bröst är att ha dubbla BHar. Jag använder tidigare nämnda shock absorber med annan BH under. Träna! Ha roligt! Stärk ryggen och flåset och skit i allt annat än ert välbefinnande!

 10. medina says:

  Det finns träningskläder i större stl, men dom är få och svåra att hitta. Men här är några. Dessa underdelar går till stl 60 http://www.ellos.se/dam/nederdelar/tights-leggings/sport/dim60_3

  Dessa överdelar går till till stl 60 http://www.ellos.se/dam/overdelar/sport/dim60_3

  halens träningskläder går upp till stl 52/54 http://www.halens.se/kvinna-klader-sportklader-overdelar-96

  http://www.halens.se/kvinna-klader-sportklader-nederdelar-97

  http://www.bonprix.se/kategori/sport-badmode-xxl-foer-damer-sportmode/

  sen finns det ju utländska sidor. http://www.simplybe-euro.com/shop/fashion/1/_/N-1ytvtuo/products/show.action?hnid=11169235&type=cmr

  Denna är lite dyrare men värt ett besök. http://www.stateofmindactive.com/

 11. Olivia says:

  Ugh, håller med dig! Jag skulle handla ny träningsbh idag och fick till slut ge upp i sportbutikerna, de hade inte min storlek alls (80 g-i) och kunde inte beställa hem, fast det tillverkades. Det kändes som att jag var för stor för att vilja träna! Som tur var hade tredje underklädesbutiken (totalt 7e), Change, en som passade ok, tyvärr var den rätt ful. Jag handlade på Väla som har 100+ butiker och tänkte att jag hade gett upp om jag inte hade haft så nära till så många butiker och köpt en som ”halvpassade” eller joggat vidare i min halvdåliga. Det där med träningskläder är också svårt, jag ligger nu runt 46-48 och har det betydligt lättare än när jag var stl 50. Jag får dessutom lårskav rätt lätt så jag behöver ordentliga leggings om jag ska jogga, men de finns oftast bara upp till en snäv 46a. Snacka om dubbelbestraffning; ”du är tjock för att du inte tränar, du kan inte träna för att du är tjock”! (Obs. menar inte att tjock=otränad, men det känns som att många tror att det måste vara så) Rant over!

  Jag har tränat för en plus size instruktör! Då var jag själv inte plus size och lite paff över att man kunde vara tjock OCH vältränad, nu vet jag bättre!

  Sorry för en lite osammanhängande kommentar, är bara så irriterad efter shoppingturen, trots att jag lyckades hitta allt jag letade efter.

  Tack för en fin blogg! Du sprider så mycket mod och har peppat mig till att prata fettfobi med min familj. Kram!

 12. Ulrika says:

  Ang. sport-bh så är det omöjligt att hitta om man har 110 D.
  Jag har också funderat på om de inte tror man kan träna om man är tjock o stor.
  Nu går jag mest promenader eller på mitt löpband, så jag har köpt en vanlig, stadig bh i märket Glamorise, som funkar. Men det blir ju roligare att träna om man kan hitta häftiga färgglada plagg…även om en bh kanske inte syns när man tränar :-)

 13. Tiio says:

  BH är något jag också har problem med men år andra hållet jag har 60/65 E/F Beroende lite på model. OCh jag har det nästintill omöjligt att hitta bra bh:ar ännu mer sportBH:ar. Jag hittade tillslut Details i Stockholm dom har inte stort utbud men dom kör både till stora och små men satsar på folk med stora bröst. Har inte sett någon A kupa i deras sortiment ännu =)

  Men det jag ville berätta om är min 74 åriga älskade Mormor! Min mormor är 168 lång och väger just nu runt 90 kilo han har vägt runt 100 och i somras 85. Men hon älskar att promenera! Så min Mamma och jag skapade för nästan 4 år sen en liten sommar tradition där vi tar med henne på en tur med stavar i skogen. Det brukar bli runt 5 km sen går vi och badar och fikar tillsammans. Det är jätte mysigt och håller min Mormor Frisk (med stort F) och glad. Innan denna tradition höll vi på med vatten gympa för att hennes knän inte orkade med hennes vikt. Men idag orkar dom med mycket mer och jag får chans att ha henne gående med mig längre. Min Mormor är mitt bevis på att tjock och rund inte alltid är ohälsosamt. Min Mormor kanske äter lite för mkt sötsaker och för stora portioner men hon jobbade ifrån att ha svårt att ställa sig upp från en stol pga sina knän till att idag vandra 5 km i skogen. Det är hälsan som spelar roll inte vikten!
  Även om jag har svårt att övertala henne det med alla hennes konstanta dieter som aldrig ger mer än tillfällig nedgång. Iof jobbar min Mormor och familj konstant med min och min föredetta bulimetiska mosters dåliga kropps förhållning.
  Ville bara dela med mig av något possetivt! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA-bild

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>