Eden Miller – NYFW

I går skrevs faktiskt en liten bit historia då en plus-size-designer för första gången fick chansen att visa upp sin klädkollektion på Mercedes-Benz Fashion Week.

Eden Miller bjöds in av Fashion Law Institute för att delta i fredagsmorgonens show och visa upp sin kollektion Cabiria tillsammans med fem andra designers på Lincoln Center. Man skulle kunna säga att det är One small step for style, one giant leap for plus acceptance!  

Eden Miller - NYFW

Eden Miller har gått från prisbelönt kostymör och stylist till designer. Hennes kollektion Cabiria inspirerades av en önskan att få se mer sensualitet och lyx i plus size världen. Hon gör kläder för kvinnor som vill ha hög kvalitet , ovanliga tyger och som inte är rädd för att synas .

Å visst, schemat är fullspäckat på NYFW. Alla stora designers som vill sälja sina kläder i USA är där, vilket drar många människor till just deras visningar.  Alla får slåss för att synas. Men det är just precis det, det handlar om: att få samma chans att synas och kämpa om uppmärksamheten som andra designers.

Så vad vi än säger och tycker om Cabiria i slutet av dagen så är det en vinst då vi för första gången får ingår i ett sammanhang där smal-idealet är så otroligt hajpat och idoliserat. Kanske kan det bidra till att förändringarnas vindar börjar blåsa i modevärlden. Vi kan bara hålla andan och hoppas.

/Thina

 

 

 

 

Posted on by Thina in Check this out and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Eden Miller – NYFW

  1. peachbeast says:

    Fan vad bra! Jag blir så glad när annat än pinnsmal får en chans att synas

  2. Malin says:

    oooh Vad glad jag blir!
    Jag var med och kickstartade Cabiria kollektionen så jag blir så glad när jag ser att det går så bra för henne.
    Tyvärr är hennes kläder liiiite utanför min prisklass men jag tyckte hon var väl värd boostningen ändå. Det kommer alltid finnas behov av fler +designers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA-bild

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>