Ehhh…Grattis eller nått.

Idag är det internationella kvinnodagen och tyvärr känns det inte lägligt att säga grattis. Hej och grattis för att du som kvinna fötts in i ett system som ger dig sämre förutsättningar inom nästan varje arena i livet. Där kvinnor äger endast 1 procent av alla världens tillgångar,  har mindre ekonomisk säkerhet, politisk makt och du som kvinna har högre sociala krav på dig.

I stället för att säga grattis så sänder jag en tacksam tanke till de som kom före oss. De kvinnor som kämpade och gav sina liv för att vi skulle garanteras samma medborgerliga och politiska rättigheter som män. Jag sänder även ut all min kärlek till mina medsystrar världen över.

Till systrarna i Sydafrika som lever med rädslan och vetskapen att det våldtas en kvinna vad fjortonde sekund där.

Till systrarna i Amerika där var sjätte kvinna blivit våldtagen eller utsatt för ett våldtäktsförsök.

Till alla kvinnor som blivit straffade för att de själva blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Till alla er kvinnor som vågar stå upp för våra rättigheter även om ni får otroligt mycket hat tillbaka.

Till alla kvinnor där ute som känner att de inte har rätt till sina egna kroppar, att de ständigt ska beskådas, utvärderas och objektifieras.

Jag är ledsen och förbannad för vi lever i en värld där vi lär kvinnor att akta sig för att bli för fulla, vara för flirtiga eller ha för  utmanande kläder på sig, för då kan en bli våldtagen och männen blir sällan straffade, det vet vi ju.

Jag är feminist

Till alla kvinnor som har längre lön än män på samma positioner eller som diskrimineras på grund av att de har barn eller i framtiden kanske vill skaffa det. Jag skulle kunna skriva en oändligt lång lista som handlar om all skit som kvinnor är utsatta för. De är dessa kvinnor och detta förtryck vi ska uppmärksamma idag och alla andra dagar.

Att inte vara feminist är för mig helt otänkbart, därför tänker jag även låta morgondagen vara en kvinnodag och de övriga dagarna hela detta året och det kommande åren. För det här är mitt liv. Jag är kvinna och om inte jag kämpar för min och alla flickebarns framtid, då är jag bara en liten lort.

Over n Out /Thina

Posted on by Thina in Check this out and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ehhh…Grattis eller nått.

  1. Väl rutet! Nu känns mina youtube-lista med 10 + 1 kvinnoinspirerande sånger ganska futtig, men det var vad jag orkade med att blogga innan jag somnade igår. :)

  2. Elina✿ says:

    Fantastiskt inlägg <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA-bild

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>