Plussizeguide -London!

Här kommer min personliga guide, både till plussizeshopping på Oxfordstreet och lite andra gobitar. Vet ni en plussizebutik som ni tycker behöver vara med så maila gärna mig eller skriv en kommentarer.

OXFORD STREET

Om man tänker shoppa på Qxford Street där många affärer som har    plussizekläder ligger så föreslår jag att man tar tunnelbanan till Marble Arch och börjar sin promenad därifrån. Det finns självklart massor av andra butiker som man inte bör missa helt beroende på vilken smak man har. Min beskrivning börjar med Evans och sedan ligger butikerna längst med gatan, som är lååång.


EVANS har snygga moderna kläder och bra utbud med en blandning av söta klänningar, lite mer rocklig stil blandat med lite klassiskt. De har stort utbud av skärp och accessoarer. På nedervånging har de söta underkläder, binkinis, baddräkter och skor. Personalen är charmig och storlekarna går från 14-32. Ett tips kan vara att åka precis när sässongskläderna kommer ut i butik då det kan vara utplockat som det var nu.


DOROTHY PERKINS har ett brett utbud av moderna kläder som delvis är inriktad för en lite yngre publik än Evans upp till storlek 22. Lite som Top Shop fast plussize. Jag hittade jättemycket kläder som var i min smak, dock var det väldigt utplockat i de större storlekarna. De har jättefina cocktailklänningar om man vill gå på bröllop eller känna sig extra fin någon gång.  Dock var många i kortaste laget enligt mig. Men det är absolut en affär man inte får missa.NEXT har ett visst utbud av plussizekläder upp till storlek 28 man får titta på storlekarna i butiken. De har  fina kläder, men det är inte direkt edgy fashion utan mer fina klänningar med mönster och glada färger och smartwear.NEW LOOK passar framförallt er som älskar skor är detta en liten bit av himlen där skor står upprade i långa rader, klänningarna likaså. Om du är över storlek 18 krävs det lite mer letande och jag tycker utbudet kändes lite tråkigt om man jämför med de övriga storlekarna.


PRIMARK liggger rakt över gatan från New Look sett och för de som är upp till storlek 18 och är ute efter budgetshopping så är detta stället man bör besöka. Här kan man fynda snygga klänningar i alla olika modeller. Det är trångt som på GeKås om än något mer fancy och kvalitén kanske inte är den bästa. Men allt kostar 15 pund och nedåt. Jag hittade flera klänningar som jag gärna velat ha.


MONSOON är en bra affär om man vill hitta finklänningar. Materialet är ofta glansigt och flott och priset ligger lite över de andra butikerna. Personalen är väldigt trevlig och hjälpsam. Inte ett ställe för ungdomar kanske. De har mycket kläder som matchar så man enkelt kan plocka ihop en outfit.


MARK & SPENCER har en plussizekollektion som går upp till storlek  28 och jag tror att man kan hitta riktiga fynd om man kommer vid rätt tidpunkt. Deras kläder är itne jätteroliga, men behöver man baskläder är det ett bra ställe att leta på. Det går även att hitta snygga jackor och kappor där.


DEBENHAMNS ligger en lite längre bit ner på gatan och har en del kläder upp till storlek 24 men man får ha i åtanken att prisklassen är lite högre här. Om du är ute efter en snygg balklänning passar Debenhamns bra, eller kanske en fin student-tärnklänning. Men de har även en casual kolletion som är lite billigare.


TOPSHOP vid Oxford Circus-tunnelbanestopp har inga plussizekläder, men bör ändå nämnas anser jag.  Det är 4 våningar stort och  man kan hitta allt från inredning, vintagekläder till ett café och en stor del fylld med massa fina  accessoarer och en härlig skoavdelnining. Gillar man Topshop annars så bör man verkligen besöka denna butik. Jag hittade hur mycket som helst som jag skulle kunna tänka mig att köpa.


URBAN OUTFITTERS är ju en  populär butik med flera våningar som ligger bara en affär ifrån Topshop. Här är det fyllt med intrenationella märken, för oss som är plussize kanske man inte hittar så mycket kläder men det finns härliga retro-inredningsprylar och lite vintage. Det är absolut värt ett besök anser i alla fal jag.

FAVORITSTÄLLEN:

BRICK LANE är en gata för dig som gillar Secondhand. Den kantas av vintage och secondhandbutiker och det finns något för alla bara man letar noga. En marknad där unga designers säljer sina kläder, väskor och allt man kan tänka sig och maten är god.

Tunnelbana: Bethnal Green, Liverpool St, Shoreditch.


CAMDEN MARKET är ett underbart ställe med mycket alternativa kläder för de som tycker om sånt. Jag tycker om alla fina smycken som säljs på marknaden och hela stämningen som känns lite som att vara på festival. Camden Town är kantat av intressanta butiker och mysiga pubar, helt klart värt ett besök. Marknaden är öppen varje dag.
Tunnelbana: Camden Town


PORTOBELLO ROAD MARKET ligger vid trendiga Notting Hill och kantas av söta inredningsaffärer, secondhand, porslin och allt du kan önska dig.

Tunnelbana: Notting Hill Gate, Westbourne Park.

Det var allt sålänge.

Kram/Nostalchic

Posted on by Thina in Check this out. Bookmark the permalink.

2 Responses to Plussizeguide -London!

  1. Therése says:

    Jag och Sofia var inne på Primark, heeelt bananas! Kul att du också hade en fin Londonresa, jag längtar redan tillbaks … Kram

  2. Katrin says:

    Tack för tipsen, även om det var ett gammalt inlägg. Åker till London om några veckor, hoppas att kunna hitta lite schyssta kläder i plussize! Tycker att utbudet här i Sverige ofta är lite trist!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA-bild

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>