PLUS SIZE

Med internets framfart  har världen blivit din marknad och idag kan du enkelt shoppa från andra länder. Här tipsar jag om olika plussize-butiker där du kan shoppa eller inspireras av kläder i större storlekar.

NÄR DU BESTÄLLER KLÄDER FRÅN ANDRA LÄNDER

Eftersom vi är medlemmar i EU och har ett frihandelsavtal med de andra medlemsländerna tillkommer ingen tullavgift inom EU och andra länder som EU har frihandelsavtal med, läs vilka länder det är här. Däremot om man exempelvis handlar från USA och andra länder utanför EU kan det tyvärr tillkomma en tullavgift. För vidare information besök tullverkets hemsida.

STORLEKSGUIDE

Jag får ofta frågor om hur man ska veta vilken storlek man bör välja och därför har sammanställt en storleksguide. Mitt bästa tips är dock att titta vilka mått butiken har på  plaggen då måtten kan skilja sig åt från märke till märke.


PLUS SIZE-KLÄDER

Aligth erbjuder kläder i storlekarna 14-30 och i vissa fall upp till storlek 34. De har ett stort utbud, och många olika alernativ i form av casual, ytterkläder, högtidskläder och ”kontorskläder”. De erbjuder även junior plussize.  Skeppar till Sverige.

Asos kollektion Curve erbjuder riktigt trendiga kläder för tjejer i storlek 20-26 och ligger dessutom i England vilket innebär att vi slipper oroa oss för tullavgift.

B&Lu har ett har ett utbud av moderiktiga kläder i storleken 14-30, med olika modeller och stilar. De har ett stort utbud av vardagsklänningar för er som gillar klänningar. Ligger i Minnesota och skeppar till Sverige.

Baby-Phat säljer plussizekläder upp till storlek 3x och kan summeras som trendigt stickat med en hel del logos. Utbudet är inte gigantiskt, dock gillar jag att de har modeller som faktiskt är kurviga på riktigt vilket gör att man ser hur kläderna sitter på en tjej i större storlek.

Bon`Aparte är ett danskägt företag som erbjuder storlekar upp till 2xl deras kolletioner är tidlösa men ändå trendiga med mycket stickat och kvinnligt goes bohem-chic.

CarmaKoma är ungt edgy, snyggt och modernt.  Bakom märket finns två unga danska designers som blandar de senaste trenderna med en bra passform. Storlekarna går från 42-52.

Chesca Now är en brittisk satsning på lite trendigare mode som riktar sig till en yngre målgrupp av kurviga tjejer i storlek 12 till 24. De har fem olika kollektioner, Lynx, Argenti, Mosaic, Easy Rider and Mystique.

City Chic ligger i  Australien och erbjuder trendiga kläder till tjejer i storlek 14-24. Här hittar du kläder till varje tillfälle i livet. Allt från arbetsintervjun, klubbkvällen eller till dejten. Det är modernt och snyggt och påminner inte om tjockisrutan någon stans. Skeppar också över hela världen.

Cherished-Woman har kläder från storlek 14 poch uppåt och erbjuder kläder från exempelvis designern Anna Scholz och Svoboda som är kända för sina jeans och andra designers. Skeppar över hela världen.

Dorothy Perkins har sitt säte i England vilket innebär att vi svenskar slipper tull. De säljer unga moderna snygga kläder som påminner lite om topshops utbud fast storlekarna går upp till 22.

Eliza Parker erbjuder kvinnliga, snygga välgjorda kläder i storlek 10-28. Perfekt för både fest och den som vill vara snyggare på arbetet. Kläderna visas på kurviga modeller och de har ett system som gör att man kan välja kläder efter kroppsform om man önskar.

Ellos har en pluskollektion som påminner mycket om tjockisrutan överlag, men man ska inte hoppa över Ellos då man kan hitta snygga kläder. Det finns en och annan gobit och framförallt baskläder. De har numera även märket Talllissime, Zizzi och Denim 24/7. Dessutom säljer de en del stövlar med XXXL skaft. Annars går storlekarna från 42-56

Evans ligger i England vilket innebär att du slipper tullen. De mixar trendiga kläder med klassiska  kläder. De har även skor och stövlar med större vidd.  De sticker ut hakan med samarbetet med Beth Ditto som designat två kollektion för dem. Kläderna går från storlek 16-32

Forever 21+ mixar moderiktiga kläder med ett bra utbud av klänningar och riktar sig till en lite yngre målgrupp. Utbudet speglar Forever 21 övriga utbud och finns upp till storlek 3x. har för övrigt en hel del snygga skor och accessoarer. Skeppar till Sverige, men se upp för tullavgift.

Fashion Overdose är ett Amerikanskt klädföretag som säljer färgglada kläder till de som vill sticka ut och synas lite, storlekarna går upp till 3x.

Haléns har ett plussizeutbud som ärmestadels basic med moderna inslag och ett intressant utbud av klänningar som är gjorda för att festas i, både på klubb och som bröllopsgäst. Dessutom har de bra Bh:ar som exempelvis Freya.

Hey Viv har inte något stort utbud, men de har ett sött litet plussizeutbud av kjolar med pudlar på och accessoarer för en söt 50-tals-look, dessutom skeppar de till Sverige.

Igigi erbjuder snygga classy kläder storlekarna 14 till 32. De kostar om det smakar stämmer in på denna webplats, men kläderna är snygga. De har ett imponerande utbud av både vardags och dressy klänningar som vi har fått se på kurviga kändisar runt om i världen som exempelvis Nikky Blonski.

Jibri är min personliga favorit som erbjuder kläder för de trendmevetna och  klädintresserade. Jibri har en snygg kombo av high-fahion, chic och urban street med vintage inspiration som grädden på moset. Kläderna finns i storleken 14-24, men det går även att måttbeställa och hon skeppar till Sverige.

Kenly Collins var med i Project Runway säsong 5, hennes smak går lite åt 50-tals hållet och  har numera en webshop där man kan köpa hennes kläder upp till storlek 24.

Kiyonna säljer kvinnliga kläder till kurviga kvinnor, modellerna är vackra i modell större. De har kläder för både buissnes, finare fest, den klassiska partystassen och till och med ett litet utbud av bröllopskläder. Kläderna är inte helt billiga, men å andra sidan ser de exklusiva ut.

La Redoutehar Tallisimes kläder som är ganska klassiska för plussizeutbudet, det går att hitta en del guldkorn. Framför allt har bloggerskan Big Beauty har fått chansen att göra två fina kollektioner för Talissime och jag hoppas de kommer att fortsätta samarbetet med henne i framtiden.

Marie Denee erbjuder hennes egna favoriter från världens plus-utbud. Det brukar vara senaste designen i rätt storlekar och det trendigaste marknaden erbjuder.Skeppar till Sverige

Missphit kläder är LA-inspirerat, trendigt och ibland sött. Christina som designar kläderna har bland annat jobbat för exempelvis Christian Dior och John Galliano och jag tycker mycket om hennes smak. Skeppar till Sverige!

Monif.Cerbjuder kurvboostande kläder i härliga färger. Det är femenint och sexigt utan att vara vulgärt och finns upp till storlek 24. Det finns en genuin tanke på passform när kläderna designas. Ett exempel på det är deras convertible dress, en klänning som man kan göra om på en mängd olika sätt så att den ser helt ny ut. Skeppar internationellt.

Next är brittiskt och har en plussizeavdelning där storlekarna går upp till storlek 28. Letar du efter fina klänningar med betoning på fina snarare är edgy så rekommenderar jag denna sida. Det finns ett brett utbud av kläder och  är intresserad av att uppdatera din work-wear garderob så har du hittat rätt.

Orkan Liaär ett svenskt designföretag som skapar kläder för människor som vill sticka ut från mängden. Inget plagg är det andra likt utan de tillverkas endast i ett exemplar och det fina i kråksången är att man kan måttbeställa kläderna så de sitter som en smäck.

Plusologistartades på grund av designern Karoline Jarvis egen frustration över plussizeutbudet. Kollektionen är inte så stor och hon skeppar egentligen inte till Sverige, men hittar man något man vill ha och mailar så kan hon lösa det. Hennes klädstorlekar går upp till 6x vilket gör att många olika storlekar kan handla hennes kläder vilket jag tycker är toppen.

Sizeappealerbjuder ett blandat utbud av plussize-kläder upp till storlek 3x, för er som gillar jeans har de ett ganska brett utbud och skeppar world wide.

Style 369 är en brittisk webplats som är tänkt att vara tjockisarnas motsvarighet till Top Shop och kommer att rikta sig till tjejer har storlek 14-26.

Torrid är ungt, modernt och erbjuder det mesta i plussize-väg. De har kläder för de flesta tillfällena, allt från första dejten till halloweenfesten och partystassen. De riktar sig till en publik som vågar sticka ut lite och har kläder upp till storlek 5x beroende på modell.

Trenta Costa har lite nedtonad sofistikerade stil och har blivit rosad av Oprah Winfrey. Stilen är inspirerad av New Orleans, Europa och New York och kläderna finns upp till storlek 24 och de skeppar till hela världen.

Upscale är ett nystartat svenskt klädmärke som säljer trosor till tjejer som drar större storlekar. Företaget har verkligen satsat på kvalité och passform vilket känns ganska unikt i en värld av massproducerade kläder. Trosorna är höga och sköna med spets och en viss retro-vibe. De skeppar internationellt.

Ullapopken är tyskt och erbjuder allt från klassisk tjockisrutan-stil till strumpbyxor av hög kvalité. Det går att hitta några go’bitar beroende på avd du har för smak. Storlekarna finns upp till 56.

Very tidigare littlewood har en plussizedel i sin webshop där det erbjuder kläder upp till storlek 32. De har ett brett utbud med allt från casual till patyklänningar.

Yoursär Brittiskt och har ett stort utbud av plussizekläder för olika smaker och stilar där storlekarna går upp till 32. Jag tycker det går att hitta nått för de flesta smaker.

Comments are closed.