SHOPPING

Världen är din marknad. Idag behöver du inte begränsa dig av det svenska utbudet. Dock finns det vissa saker som är bra att ha i åtanke när du shoppar från andra länder.

-Eftersom vi är medlemmar i EU har vi ett frihandelsavtal med de andra medlemsländerna vilket gör att det inte tillkommer någon tullavgift när vi beställer kläer inom EU och andra länder som EU har frihandelsavtal med. Du kan läs vilka länder det är här.

-Handlar du från exempelvis USA och andra länder utanför EU kan det tyvärr tillkomma en tullavgift. För vidare information besök tullverkets hemsida.

STORLEKSGUIDE

Vad ska jag ha för storlek?

Mitt bästa tips är att titta vilka mått butiken har på respektive plagg. Måtten kan skilja sig åt från märke till märke. Ett utmärkt sätt att kolla in hur plagget kan komma att sitta på dig är att leta upp andra plus-tjejer på nätet som visar outfits med de önskade plagget. Det underlättar att se hur plagget sitter på en person som faktiskt drar en större storlek.

 

Online Shopping Guide

Svergie

H&M //  Lindex // KappAhl // Junarose // Ellos // Haléns // La Redoute //Ullapopken  // Bon`Aparte  // Mango-Violeta

Danmark

CarmaKoma // Zizzi 

England

Asos // New Look // Evans // Dorothy Perkins // Forever 21 // Simple Be (EU)  // Ax Paris Curve //   OneOne3 //

Anna Scholz // Chesca // Curvety // Marks & Spencer // Monsoon //  Lovedrobe // YoursClothing // House of Fraiser  // Next  // Very // Exciteclothing // Boden //

USA

Forever 21 // Torrid // Jibri // Monif C // Domino Dollhouse // Cult of California  //

Cupcake and Cuddelbunny // We love Colors // ReDress

SwakDesigns  // Alight // Ashley Stewart //  Eliza Parker // Rue107 //Fashion To Figure // Igigi // /Kiyonna // Eddy & Bri //

Australien

 City Chic // 17 sundays

LONDON PLUS SIZE SHOPPING GUIDE

På Qxford Street kan du hitta det mesta inom plussizekläder. Jag brukar hoppa av tunnelbanan vid Marble Arch  och börja min promenad därifrån.

EVANS

529-533 Oxford Street.  Har ett stor utbud av kläder upp till storlek UK32. Där kan du hitta kläder för olika åldrar och stilar. På nedervåningen har de underkläder, badkläder samt skor och stövlar med extra vidd. Ett tips kan vara att åka precis när säsongskläderna kommer ut i butiken.

NEXT

508 Oxford Street, har ett visst utbud av plusstorlekar upp till UK28.

PRIMARK

499-517 Oxford Street, är kanske det bästa stället att fynda på. Det går att hitta plagg upp till storlek UK20 som kostar runt 15 pund. Det kan verka kaotiskt där inne så man måste ha lite tålamod. Även om du har en större storlek än UK20 så kan du fynda både kläder, skor och smycken där. Så missa inte Primark.

DOROTHY PERKINS

381 Oxford Street, har ett brett utbud av kläder upp till storlek UK22.Dorothy Perkins riktar in sig till en lite yngre publik än vad deras systerkedja Evans gör. Dock är det sällan man hittar storlek UK22 på galgarna.

NEW LOOK

203-207  Oxford Street, jag gillar verkligen deras New Look Inspire-kollektion för Plus Size UK18-26.

FOREVER 21

360 Oxford Street, har ett riktigt snyggt plus size utbud med trendiga kläder. Det får du inte missa!

MONSOON

498-500 Oxford Street, kläder i fina material och festklänningar upp till storlek UK22.

 MARK & SPENCER

173 Oxford Street, många av deras kläder går upp till storlek UK22 och de har även en plusavdelning med kläder upp till UK28. Kläderna är inte topp när det kommer till trend, men kan kan hitta mycket basplagg och framför allt bra underkläder.

DEBENHAMNS

334.348 Oxford Street, har en del egna kläder upp till storlek UK24-26, men har även kläder från både Dorothy Perkins och Evans. De har ett bra urval när det kommer till skor och de kan även ha olika intressanta designsamarbeten.

TOPSHOP

216 Oxford Street, ( vid Oxford Circus) säljer inte plus size kläder men de är 4 våningar stort och man kan hitta allt från oversize-kläder, inredning till vintagekläder accesoarer och skor.

ANDRA FAVORITSTÄLLEN:

 BEYOND RETRO

110-112 Cheshire Street. Enormt stort och där kan man verkligen fynda om man gillar vintage.

BRAVISSIMO

28 Margaret Street ( två gator bakom TopShop vid Oxford Circus) Här kan du handla underkläder och bikinis även om du har större byst.

BRICK LANE

Brick Lane kantas av vintage och secondhandbutiker och det finns något för alla bara man letar. Här kommer du till en härlig marknad där unga designers säljer sina kläder, väskor och allt man kan tänka sig och maten är god.Tunnelbana: Bethnal Green, Liverpool Street, Shoreditch.

CAMDEN MARKET 

Är ett underbart ställe med mycket alternativa kläder. Jag tycker om alla fina smycken som säljs på marknaden och hela stämningen som känns lite som att vara på festival. Camden Town är kantat av intressanta butiker och mysiga pubar, helt klart värt ett besök. Marknaden är öppen varje dag.
Tunnelbana: Camden Town

PORTOBELLO ROAD MARKET 

Ligger vid trendiga Notting Hill och kantas av söta inredningsaffärer, secondhand, porslin och allt du kan önska dig. Tunnelbana: Notting Hill Gate, Westbourne Park.

WESTFIELD GALLERIAN

Är ett stort shoppingmall inte långt från centrum, det passar perfekt en regnig dag och de har många plus-butiker som jag nämt ovan. Finns vid Shepard’s Bush White City.

 

NEW YORK PLUS SIZE SHOPPING GUIDE

FOREVER 21

På Time Square ligger ett 3 våning stort Forever 21 och pluskollektionen hittas en våning ner. Det är billigt, trendigt men inte världens bästa kvalité, man får helt enkelt vad man betalar för. Deras assessorer är otroligt billiga så köp på dig massvis, du kommer inte ångra dig när du kommer hem. Accessoarer kan verkligen höja eller sänka en outfit.

SAKS FIFTH AVENUE

Ligger på 611 Fifth Avenue och säljer även pluskläder, plaggen går åtminstone upp till storlek 24. Du kan hitta exempelvis hitta kläder från Aidan Mattox, Michael Kors, Anna Scholz, David Meitze, Marina Rinaldi, Misook och många fler. Men smakar det så kostar det, vilket förstås gäller även alla designskor, väskor och övriga härligheter man kan avnjuta på Saks.

MACYS

På 7-8 våningen på Macys på 151 West 34th Street, Manhattan kan man hitta en hel del designkläder i plusstorlekar som exempelvis Ralph Lauren, Oscar De La Renta, Anne Kleine och Michael Kors, men även andra kläder i olika prisklasser. Man får se till att separera det som är snyggt från det som är tantigt och fult, men det är ingen tvekan om att det finns något för olika smaker och åldrar. Dessutom är det inte bara kläder man kan handla på Macys, de har allt annat man kan tänka sig.

KMART

Är helt klart värt ett besök då de har satsat på en ny modernare pluskollektion “Love your Style, Love your Size” så glöm inte Kmart. Där kan man hitta många snygga plagg till riktigt bra priser. De ligger ett Kmart på 250 West 34th Street.

J-C PENNY

Har en stor butik med en hel del kläder där du kan hitta en del fynd som är värda en extra titt. De har även en “super plus corner” där de har storlekar som går upp till storlek 34 (64) eller 5x. Det finns två butiker på Manhattan 901 Avenue Of the Americas Ste137 och 200 East 10th Street, vilket inte är lika centralt.

 MONIFC

Ett stopp man inte bör missa på resan till New York är MonifC’s butik på 325 West 38 Street mellan 8/9 Avenue, sköna välskräddade klänningar som verkligen är gjorda med kunden i åtanke och baddräkter och bikinis som är top notch och inte säljs i Sverige.

BLOOMINGDALES

På 59th Street 1000 Third Avenue ligger Blomingdales där de bland mycket annat säljer ett urval av plus size kläder för olika stilar och smaker. Man kan hitta såväl Calvin Klein som DKNY och andra kläder.

OLD NAVY 

Deras flagstorebutik på Manhattan ligger på 150 West 34th Street kan vara värt ett besök, då man kan fynda vardagskläder, storlekarna går från 16-30.

ASHLEY STEWART

Kläder från Ashley Stewart hittar ni på 1905 3rd Avenue. De har färgglada kläder och ett bra utbud av framför allt klänningar. Hon säljer härliga färgglada kläder för kurviga kvinnor i storlek 12-26 till arbetet, festen och vardag. Bli inte överväldigad av alla färger vilket vi är mer ovana med hemma i Sverige utan tänk snarare vad man kan matcha plaggen med.

LANE BRYANT 

Finns numera inte längre på Manhattan, man får ta sig en tur över till Brooklyn, men är man i New York så är Brooklyn värt ett besök i sig men sin lugnare atmosfär med bagerier, restauranger och parker. Det finns tre olika Lane Bryant butiker i Brooklyn, välj en som har underkläder för Lane Bryant har ett enormt utbud av snygga, sköna och lekfulla underkläder som är riktigt sköna De tar dina mått för att finna den bästa passformen, sen är det bara att gå loss och prova.

 

Comments are closed.